“ЛЕЙБ-ГВАРДІЯ” ПУТІНА: ІСТОРИЧНІ ПАРАЛЕЛІ - Скрябін , Олександр; Шевчук , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Однією з ознак російсько-української війни 2022 року став масовий прояв нелюдської жорстокості російських окупантів по відношенню до мирного населення України. Водночас, історія насичена масою прикладів, коли російський солдат здійснював подібні дії щодо мирних громадян, при чому не лише чужої країни, а й навіть свого народу, вихідцем якого він був.