ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ФОРМУВАННЯ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ У СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ - Шпак , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
У статті розглядається значення критичного мислення як однієї з ключових компетенцій, необхідних для студентів закладів фахової передвищої освіти. Обговорюються основні компоненти критичного мислення та принципи його розвитку. Висвітлюються проблеми, які перешкоджають ефективному розвитку критичного мислення у студентів, такі як низька мотивація, недостатня підготовка викладачів і традиційні методи навчання. Також надано практичні рекомендації для викладачів щодо стимулювання критичного мислення у студентів через відкриті запитання, використання реальних кейсів, групові обговорення та рефлексію.