ВИЯВЛЕННЯ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКУ ТЕХНІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ТА ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ СПОРТСМЕНОК СТРИБУНІВ З ЖЕРДИНОЮ - Павленко , Віктор; Шутєєва , Тетяна; Насонкіна , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Вступ. Узагальнення досвіду підготовки спортсменів у складно-координованих видах спорту свідчить, що зростання результатів зумовлене рівнем методичного забезпечення тренувального процесу. Водночас аналіз спеціальної літератури та анкетне опитування спортсменок, тренерів і фахівців у такому технічно складному виді легкої атлетики, як стрибки з жердиною, виявив суперечності між високими вимогами спортивно-технічної підготовленості спортсменок, спричиненими складністю організації рухів, і недостатнім ступенем розробленості методичного забезпечення технічної підготовки кваліфікованих спортсменок. Зростання спортивного результату в цьому виді спорту багато в чому залежить від того, яка раціональна техніка і наскільки ефективно спортсмен нею володіє [2, 3, 6].