З ІСТОРІЇ ПАНТЕОНУ СТАРОДАВНЬОГО ДВОРІЧЧЯ: СТРУКТУРА ТА ОСОБЛИВОСТІ ВІРУВАНЬ - Яблонська , Діана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Пантеон Стародавнього Дворіччя (Месопотамії) є одним із найцікавіших аспектів історії цієї давньої цивілізації. За даними глиняних табличках нараховано понад 2 тис. богів, а тому їх релігія вважається політеїстичною. Месопотамія, що знаходилася між річками Тигр і Євфрат, була домівкою для однієї з найперших відомих людських цивілізацій, яка включала шумерів, аккадців, вавилонян і ассирійців [1, c. 64]. Кожна з цих культур мала своїх богів та міфологічні історії, проте загальна структура пантеону зберігалася.