ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ДОМРИСТІВ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ - Данилюк , Яна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Вступ. Пандемія COVID-19, що розпочалася у 2020 році, та повномасштабна військова агресія Росії проти України, яка триває з лютого 2022 року суттєво вплинули на всі аспекти суспільного життя, зокрема й на освітній процес. Унаслідок цих подій більшість навчальних закладів були змушені перейти на дистанційне навчання, а частина з них зазнала значних руйнувань, особливо в прифронтових регіонах. За даними сайту «Освіта під загрозою», створеного за ініціативи Міністерства освіти і науки України у співпраці з ЮНІСЕФ та іншими міжнародними партнерами, «3798 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, з яких 365 зруйновано повністю» [1].