ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Астаф’єва , Катерина; Сотник , Сергій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Наразі вітчизняні та закордонні дослідники пропонують різні методи оцінювання конкурентоспроможності підприємства. Існує безліч методологічних підходів для оцінки конкурентоспроможності підприємства, що дозволяє класифікувати їх за певними групами та виявляти найбільш ефективні. До ключових методів відносяться аналіз життєвого циклу товару, частки ринку, застосування теорії ефективної конкуренції та визначення конкурентних переваг. Окрему увагу заслуговує оцінка конкурентоспроможності самого продукту, що дозволяє визначити його позицію на ринку та здатність задовольняти вимоги споживачів. Ці підходи дають змогу комплексно оцінити сильні та слабкі сторони компанії, адаптуючи її стратегію до динамічного ринкового середовища [1].