ІННОВАЦІЙНА ЕКОНОМІКА: РОЛЬ СТАРТАПІВ У СУЧАСНОМУ СВІТІ ТА ЗОКРЕМА В УКРАЇНІ - Жебровська , Валерія; Соколова , Дар’я; Шпак , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
У статті розглядається роль стартапів у розвитку інноваційної економіки. Стартапи виступають драйверами технологічного прогресу, сприяють створенню нових ринків і трансформації традиційних галузей. Автори аналізують вплив стартапів на глобальну економіку, зокрема їхню роль у створенні робочих місць і залученні інвестицій. Обговорюються фактори успіху стартапів, такі як інноваційність продукту, доступ до фінансування та гнучкість. Порушуються виклики, з якими стикаються стартапи. Також розглянуто роль стартапів у розвитку інноваційної економіки України. Проаналізовано ключові сектори, в яких українські стартапи досягають успіху, такі як ІТ, фінтех і агротехнології.