ПЕРЕХІД ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ НА ЗРАЗКИ ОЗБРОЄННЯ КРАЇН ЧЛЕНІВ НАТО – ВИКЛИКИ ТА ЗАГРОЗИ ДЛЯ ОБОРОННОГО МЕНЕДЖМЕНТУ - Сампір , Олександр; Горбачова , Яна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Після розпаду СРСР українська армія отримала у спадок величезне військо з тисячами одиниць бронетехніки і ядерною зброєю - мала третій після США та РФ ядерний арсенал: 176 міжконтинентальних балістичних ракет і близько 2,5 тис. одиниць тактичної ядерної зброї.