ЦИТОМЕТРІЯ ЕРИТРОЦИТІВ ПЕРИФЕРИЧНОЇ КРОВІ ЩУРІВ НА ТЛІ ГІПЕРТИРЕОЗУ ТА ЗА УМОВ ЗАСТОСУВАННЯ КОМПЛЕКСНОГО ПРЕПАРАТУ - Коломійчук , Тетяна; Макаренко , Ольга; Рижак , Уляна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Гормони щитоподібної залози приймають активну участь в обміні речовин, забезпечують енергетичні процеси організму і поглинання кисню клітинами, впливають на водно-сольовий баланс і регулюють гемопоез. Внаслідок порушень функції щитоподібної залози виникає гіпо- чи гіпертиреоз, що призводить до порушень гемопоезу [3].