ФОРМИ ЕЛЕКТРОННОЇ ПОЛІТИЧНОЇ УЧАСТІ ГРОМАДЯН - Нагорна, Валентина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Діджиталізація є характерною рисою цифрового суспільства, сучасним феноменом, який сприяє розповсюдженню онлайн-практик взаємодії соціальних акторів, формуванню онлайн-комунікативного простору та використанню онлайн-комунікативних технологій. У цифрову епоху відбувається низка трансформацій повсякденних практик у різних сферах суспільного життя внаслідок застосування інформаційно-комунікативних технологій. Ці трансформації стосуються і політичної сфери, що передбачає адаптацію і форм державного врядування, тому сьогодні розповсюдженим концептом стає електронна демократія та електронне врядування, яке базується на цифрових технологіях та здійсненні політичних практик онлайн [7].