ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ У КОНТЕКСТІ ТРАНСГУМАНІЗМУ - Будз , Галина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Вплив штучного інтелекту (далі – ШІ) на природу людини та роль можливої кіборгізації людини у контексті трансгуманізму є актуальним філософським питанням у контексті перспектив подальшого розвитку ШІ та функціонування людини і суспільства загалом. Людина впродовж своєї історії розвивалася і прогресувала, однак такий розвиток і прогрес засновувався виключно на природних можливостях людського організму без технологічного втручання у людське тіло та у людську свідомість. Якщо в недалекому майбутньому відбудеться кіборгізація людини, зокрема частин її тіла, або ж зазнає змін людська свідомість на основі технологій ШІ, то тоді виникає питання подальшого прогресу і розвитку людини і людства.