УОСОБЛЕННЯ ТЕМИ ВІЙНИ В УКРАЇНСЬКОМУ МИСТЕЦТВІ - Довбня , Богдан; Білик , Микола (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2024)
Тема війни є досить поширеною в українському мистецтві, адже наша країна вже не одне століття виборює свою незалежність. Від давніх часів до сучасності, війна залишається однією з ключових тем, які надихали українських митців на створення значущих творів у різноманітних жанрах: літературі, живописі, музиці, кінематографі, театрі тощо. Ця тема набуває особливої актуальності та емоційного навантаження, відображаючи історичні та сучасні конфлікти. Як показали реалії, період війни може стати сприятливим для виникнення мистецьких творів, спрямованих на героїзацію образу воїна-захисника, вияву патріотичних почуттів та вираження громадських настроїв.