ВПЛИВ ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ НА ДІЮ МІЖНАРОДНОГО ДОГОВОРУ - Островська , М.; Асірян , С. (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
У сучасному світі міжнародні договори відіграють важливу роль у забезпеченні стабільності міжнародного порядку, закріплюючи взаємні зобов’язання держав у сферах прав людини, безпеки, торгівлі та охорони довкілля. Вони створюють правові рамки для співробітництва між країнами та сприяють збереженню миру. Однак, у випадку збройних конфліктів виникає питання щодо спроможності цих договорів залишатися дієвими та забезпечувати захист прав. Актуальність цієї проблеми зростає у контексті сучасних конфліктів, які набувають затяжного характеру, ставлячи під загрозу зобов’язання, взяті на себе державами. Тому, дослідження впливу збройних конфліктів на дію міжнародних договорів дозволяє оцінити їхню ефективність у кризових умовах, а також можливість збереження правового порядку навіть під час збройного протистояння.