ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНІ АСПЕКТИ ПЕРЕКЛАДУ НОВИННИХ ТЕКСТІВ НА ТЕМУ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ НА МАТЕРІАЛІ BBC NEWS - Вертипорох , Дарина; Линтвар , Ольга (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
В умовах глобального інформаційного простору, в якому новини про конфлікт між Росією та Україною поширюються різними мовами, переклад новинних текстів про російсько-українську війну є особливо важливим питанням. Переклад таких текстів вимагає глибокого розуміння як лексичних, так і семантичних аспектів для донесення відповідної інформації до читачів.