ОСОБЛИВОСТІ СЕКСУАЛЬНОГО ДОБРОБУТУ МОЛОДІ З РІЗНИМ РІВНЕМ ОСОБИСТІСНОЇ АВТОНОМНОСТІ - Гринишин , Катерина; Гупаловська , Вікторія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
У статті досліджено особливості сексуального добробуту молоді з різним рівнем особистісної автономності, розглядаючи цей феномен як інтегральну складову психологічного благополуччя. Звертається увага на взаємозв’язок між автономністю, здатністю діяти за власним вибором, і рівнем задоволення сексуальним життям. Наукова актуальність обраної тематики обґрунтована потребою у вивченні сексуального добробуту в контексті сучасних соціокультурних змін, які впливають на формування сексуальних сценаріїв, ставлення до інтимності та прийняття власної сексуальності.