ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ВИБУХОВОГО НАВАНТАЖЕННЯ МАКЕТА КОРПУСУ БОЙОВОЇ БРОНЬОВАНОЇ МАШИНИ - Бісик , Сергій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Проведення експериментальних досліджень різноманітних конструкцій вибуховим навантаженням є складним науково-технічним завданням. Дослідження реальних зразків потребує значних фінансових витрат, тому набуває актуальності масштабування цього процесу завдяки створенню макетів (зменшених копій реального об’єкта випробувань). Результати експериментальних досліджень на макетах можна використовувати для вивчення явищ у натурі, якщо дотримано розглянуті умови, що випливають з теорії подібності та розмірності.