МУЛЬТИПРОТОКОЛЬНИЙ МОНІТОРИНГ ТРАФІКУ DNS, ЯК ОСНОВА ДЛЯ КОРИГУВАННЯ ПОТОЧНИХ ПАРАМЕТРІВ RPZ - Чепель , Данило; Малахов , Сергій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Вступ. Представлений матеріал є частиною загального циклу досліджень, що сфокусовані на покращенні параметрів захисту сучасних інформаційних систем за рахунок вдосконалення підсистеми моніторингу та аналізу DNS (Domain Name System) запитів для оперативної корекції поточних параметрів зон політик реагування (RPZ, Response Policy Zone) та завчасного виявлення аномалій DNS трафіку, що можуть становити серйозну загрозу безпеки [1-3].