МОНІТОРИНГ ЯК ІНСТРУМЕНТАРІЙ В УПРАВЛІННІ ОСВІТНЬОЮ СФЕРОЮ - Жаровська , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
В процесі державного управління моніторинг є одним із найважливіших атрибутів, пов’язаний із дослідженням наукових проблем, спостереженням за ситуацією, що швидко змінюється. Цілеспрямованість проведення моніторингу передбачає вивчення сприятливих і негативних чинників, що впливають на управлінський процес. За допомогою моніторингу відбувається документальне накопичення інформації про результати діяльності в галузі, регіоні, організації чи установі, що дозволяє у будь-який момент провести експрес-оцінку управлінському процесу. Відстежування процесу діяльності суб’єктів управління моніторинг здійснює на регулярній основі, що сприяє своєчасному коригуванню системи управління. Моніторингова оцінка процесу управління виступає як фіксований зріз ситуації з виводами і рекомендаціями. Для цього необхідний мінімальний набір показників індикаторів. За допомогою моніторингу суб’єкт управління може заповнювати потреби в звітності, в декількох аспектах і задовольняти потреби багатьох користувачів.