«ЗЕЛЕНІ» ТЕХНОЛОГІЇ В КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ МІСТ УКРАЇНИ - Решетченко , Альона (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Нині, на законодавчому рівні не затверджено конкретне визначення терміну «зелені» технології, але варто зазначити, що вони являють собою практичний засіб досягнення цілей сталого розвитку, що має своє відображення відповідно до указу президента від 30.09.2019 р. «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року» [1], що був підписаний на підтримку глобальних Цілей сталого розвитку, проголошених Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 70/1 від 25.09.2015. Сталий розвиток сучасного міста – це надзвичайно актуальне завдання, яке має вирішуватися усіма мешканцями та керівництвом міста, щоб забезпечити високу якість міського середовища та життя населення, рівновагу міста та природного середовища.