ПОЗОВНА ДАВНІСТЬ ЗА ВИМОГАМИ ПРО ЗАСТОСУВАННЯ НАСЛІДКІВ НІКЧЕМНОГО ПРАВОЧИНУ - Абдель Фатах , Анна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Питання позовної давності є одним із ключових у цивільному праві, оскільки воно визначає можливість судового захисту порушених прав. Позовна давність стосується встановлених законом строків, протягом яких позивач повинен подати позов або відстоювати законне право. З юридичної точки зору, це сприяє своєчасному вирішенню суперечок і гарантує, що претензії подаються, поки докази є свіжими та доступними. Метою строків позовної давності є захист відповідачів від необмеженої відповідальності та забезпечення певної визначеності та остаточності у правовідносинах.