РОЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ В ПРОЦЕСІ ЗАКОНОТВОРЧОСТІ ЄС - Довга , Дар’я; Асірян , С. (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Європейський Парламент - це загальноєвропейський законодавчий орган, який був заснований у 1950-х роках, ще до створення Європейського Союзу. У той час 78 представників національних парламентів Європейського об'єднання вугілля і сталі провели свою першу зустріч, відому як Генеральна Асамблея. Пізніше Генеральна Асамблея перетворилася на Європейський Парламент, який отримав законодавчі повноваження.