СИСТЕМАТИЗАЦІЯ БОЙОВОГО ДОСВІДУ: МІЖНАРОДНІ ПРАКТИКИ ТА УКРАЇНСЬКІ РЕАЛІЇ - Чайковська , Олена; Дудник , Володимир; Камінський , Денис (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Систематизація бойового досвіду – це складний процес, який охоплює не тільки збір та фіксацію знань і навичок, але й методичний аналіз, узагальнення й впровадження висновків у військові доктрини та практику. Сьогодні у світі існує розмаїття наукових підходів, інструментів та методик, спрямованих на підвищення ефективності військових операцій, рівня підготовки особового складу та покращення управлінських рішень. Особливого значення ця тема набуває в країнах, які перебувають у стані активних бойових дій або мають давні військові традиції. У таких держав збір та узагальнення бойового досвіду є не лише безсумнівним елементом внутрішньої безпеки, а й фактором міжнародного співробітництва та обміну передовими практиками.