ПОЗИТИВНИЙ ІМІДЖ – ОДИН ІЗ ПОКАЗНИКІВ РІВНЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ВИКЛАДАЧА ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Таможська , Ірина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Важлива складова педагогічної майстерності – це академічний, науковий, соціальний та міжнародний імідж викладача закладу вищої освіти, який сприяє самореалізації особистості через визнання суспільством, особистий успіх у професійній діяльності. Образ педагогічного / науково-педагогічного працівника, який відповідає високим професійним стандартам і поєднує глибокі предметні знання / знання педагогічного змісту з гуманним ставленням до здобувачів освіти, у якого сформовані професійні / особистісні (позитивні) якості, моральні цінності та комунікативна / адаптивна (педагогічна) компетентність, заслуговує на схвалення суспільством, адже він презентує себе як досвідчений / авторитетний фахівець, який ефективно взаємодіє з колегами, студентами та сторонніми людьми (Таможська І.; 2024) [4; с. 238].