ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК КАТЕГОРІЯ НАУКОВОГО ДИСКУРСУ - Фань , Пейсі; Койчева , Тетяна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Статус діяльності як категорії наукового дискурсу підтверджується її наявністю і затребуваністю в понятійному апараті таких наук, як-от: філософія, культурологія, соціологія, історія, економіка, психологія, андрагогіка, акмеологія, педагогіка тощо. Ці науки поєднує те, що їх предмет так чи інакше перебуває у площині проблем людини, а категорія «діяльність» допомагає розширити уявлення про цей предмет у специфічних для кожної науки межах. У той же час цей факт пояснює наявні розбіжності в її трактуванні.