ПРАВО ДЕПУТАТА МІСЦЕВОЇ РАДИ ВИМАГАТИ УСУНЕННЯ ПОРУШЕННЯ ЗАКОННОСТІ. ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ НА ПРАКТИЦІ - Кислун , Вадим (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Постановка проблеми: перехід у 1996 році від системи Рад, як органів державної влади, до місцевих рад як органів недержавного місцевого самоврядування призвело до втрати депутатами місцевих рад статусу представників державної влади, та їм було заборонено втручання у діяльність кримінального слідства та будь-яких судів. Як наслідок - знизився владний вплив депутатів місцевих рад. Відповідно і суттєво знизилася ефективність депутатської діяльності, що значною мірою вплинуло на рівень їхньої легітимності. Однак, норма про право депутата вимагати припинення правопорушення у законодавстві залишилася, чим утворилося протиріччя.