ВИКОРИСТАННЯ MALL ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ АРАБСЬКОЇ ЛЕКСИКИ НА ПОЧАТКОВОМУ РІВНІ (НА МАТЕРІАЛІ СУЧАСНИХ МОБІЛЬНИХ ДОДАТКІВ) - Криштоф , Анастасія; Заза , Юлія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Вивчення іноземної мови є важливим для професійного розвитку та соціалізації, що потребує новітніх навчальних підходів. Одним із перспективних напрямків є мобільне навчання мов (MALL). Дослідження має на меті визначити ефективність мобільних додатків для засвоєння арабської лексики початківцями. Методи включають емпіричний аналіз, кількісне оцінювання та анкетування. Шість студентів (18-21 рік) використовували Duolingo, Memrise та Mondly протягом двох тижнів. Результати показали, що Mondly сприяє засвоєнню найбільшої кількості слів, Memrise – кращому довготривалому запам’ятовуванню, а Duolingo – найбільшій доступності. Студенти цінують інтерактивність, зручність та різноманітність завдань, що впливає на мотивацію та ефективність навчання.