КОМПОЗИЦІЯ ВІТАМІН D3 ІЗ ТРІБЕСТАНОМ ЯК КОРЕКТОР СТАТЕВОЇ ПОВЕДІНКИ ТА СПЕРМОГРАМИ ЩУРІВ ІЗ ГОНАДОПАТІЄЮ - Смолєнко , Наталія; Коренєва , Євгенія; Мараховський , Ігор; Чистякова , Еліна; Бєлкіна , Інна; Величко , Наталія; Бондаренко , Володимир (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Клінічні та експериментальні дослідження показали, що дефіцит вітаміну D веде до розладів у репродуктивній сфері, впливаючи як на сексуальну поведінку [1] так і на спермограму [2]. Ряд авторів відзначають позитивний вплив Трібестану (Тр) на статеву поведінку як людини [3], так і тварин [4]. Дослідження та впровадження нових композицій препаратів є вирішенням актуальної проблеми розладів статевої функції у чоловіків.