АВІАЦІЙНІ МУЗЕЇ: МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ТА УКРАЇНСЬКІ РЕАЛІЇ - Служава , Любов; Свеженцова , Катерина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
У статті досліджено розвиток авіаційних музеїв як важливих центрів збереження історичної спадщини та популяризації авіації. Розглянуто світовий досвід створення та функціонування таких музеїв, їхню роль у збереженні культурних та технічних надбань, освітній та науковій діяльності. Проаналізовано основні напрямки діяльності авіаційних музеїв, зокрема проведення виставок, науково-дослідницької роботи та освітніх програм. Окрема увага приділена авіаційним музеям України, їх значенню для розвитку технічних наук та формуванню інтересу до авіації серед молоді.