ВПЛИВ РЕАЛІЗАЦІЇ ЛОГІСТИЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КОМПАНІЙ НА ЗМІНУ РІВНЯ ЇХНЬОЇ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ - Ємельянов , Олександр; Козик , Андрій; Гаврась , Дмитро (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
На теперішній час багато компаній України перебувають у кризовому стані [1–3]. Значною мірою це зумовлено відсутністю на таких підприємствах дієвих механізмів реалізації їхнього економічного потенціалу [4–7] та його складників, зокрема трудового [8], маркетингового [9], виробничого [10, 11], збутового [12, 13], інноваційного [14–17], інвестиційного [18], конкурентного [19, 20] та фінансового потенціалу [21, 22]. Важливим різновидом потенціалу фірм є також і їхній логістичний потенціал [23–25], який варто трактувати як здатність компаній до управління матеріальними та інформаційними потоками, рух яких відбувається як у внутрішньому середовищі підприємств, так і у процесі їхніх взаємовідносин із суб’єктами зовнішнього середовища, з метою синхронізації зазначених потоків у часі та просторі для забезпечення безперебійного перебігу виробничо-господарських процесів та оптимізації логістичних витрат.