ОРГАНІЗАЦІЯ ВНУТРІШЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я НА ОСНОВІ ПСИХОСОМАТИКИ СПРИЙНЯТТЯ ПРОСТОРУ - Красножон , Тетяна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Архітектурне середовище, котре насичене зоровими елементами, має вплив на психічний стан людини, що безпосередньо впливає на її психосоматичне здоров'я, поведінку і розвиток [1]. Тому, можна вважати, що при правильно спроєктованому наповненні архітектурно-просторового середовища, виникає можливість свідомого впливу на емоційне сприйняття людини й, тим самим, на її поведінку та психологічне самопочуття. Однією з головних умов комфортності внутрішнього середовища для закладів охорони здоров’я є забезпечення оптимального індивідуальнопсихологічного стану пацієнтів та медичного персоналу, що може бути досягнуто за умови побудови гармонійно виваженої та художньо осмисленої цілісності простору.