ВПЛИВ НОРМИ ВИСІВУ НА ФОРМУВАННЯ ПОКАЗНИКІВ ПРОДУКТИВНОСТІ СОРТІВ РІЗНИХ РІЗНОВИДІВ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО В УМОВАХ ПІВНІЧНОГО СТЕПУ УКРАЇНИ - Вінюков, Олександр; Бондарева, Ольга; Воленщук, Євген (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Адаптивний потенціал сучасних сортів ячменю ярого повинен максимально розкриватися при оптимальному співвідношенні всіх біотичних та абіотичних факторів, саме тому норма висіву на сьогодні є одним з основних дієвих елементів формування ефективного продуктивного стеблостою. Метою досліджень було встановлення реакції різних різновидів ячменю ярого на норми висіву в умовах східної частини Північного Степу України.