НОРМАЛІЗАЦІЯ АНГЛОМОВНИХ ТЕКСТІВ: РОЗШИРЕННЯ СКОРОЧЕНЬ ЗА ДОПОМОГОЮ РЕГУЛЯРНИХ ВИРАЗІВ У PYTHON - Мороз, Ольга (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
У сучасному світі величезні обсяги текстової інформації генеруються та обробляються щоденно. Для ефективного аналізу цих даних, будь то для дослідницьких цілей у філології, для підготовки матеріалів у журналістиці, або для розробки систем штучного інтелекту, критично важливою є їхня нормалізація. Нормалізація тексту – це процес приведення текстових даних до стандартизованої, уніфікованої форми, що значно полегшує подальшу машинну обробку та аналіз [1]. Це може включати приведення до одного регістру, видалення пунктуації, виправлення орфографічних помилок, а також розширення скорочень.