ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ АДАПТИВНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО В ПОСУШЛИВИХ УМОВАХ ПІВНІЧНОГО СТЕПУ УКРАЇНИ - Вінюков, Олександр; Ліхушина, Ганна; Бондарева, Ольга; Вискуб, Роман (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
В сучасних умовах ставиться першочергова задача впровадити технологічні заходи, які спрямовані на підвищення врожайності зерна ячменю ярого з високими показниками якості при використанні нових високопродуктивних адаптивних сортів [1, 2]. Підвищення врожайності ярих зернових колосових культур можливе шляхом удосконалення існуючих технологій вирощування та розробки нових адаптивних технологій вирощування ярих колосових культур, що спрямовані на підвищення резистентності до несприятливих умов зони нестійкого зволоження східної частини північного Степу України.