ФОРМУВАННЯ ІНКЛЮЗИВНОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЗАСОБАМИ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Барбашова, Ірина; Котова, Тетяна (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2025)
Поняття інклюзивного освітнього середовища визначено в Законі України «Про освіту» як сукупність умов, способів і засобів їх реалізації для спільного навчання, виховання та розвитку здобувачів освіти з урахуванням їхніх потреб і можливостей [4]. Одним із провідних засобів, ключових інструментів створення такого середовища є інформаційно-комп’ютерні технології, що розширюють можливості доступу до навчальних ресурсів, сприяють комунікації, адаптації навчального матеріалу до психофізіологічних і особистісних властивостей учнів, створюють придатні умови для розвитку кожної дитини незалежно від специфіки її розвитку.