ПІДРОЗДІЛИ ТА НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ПОЛІЦІЇ КРАЇН СВІТУ В СУЧАСНІЙ НУМІЗМАТИЦІ - Кривцов , Артем; Царенко , Олена (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Кожна держава світу має власні підрозділи та систему навчальних закладів правоохоронних органів, метою яких є забезпечення процесуальних та слідчих дій, громадського порядку, підготовка майбутніх кадрів підрозділів поліції, розвиток науково-практичної роботи в сфері правоохоронної діяльності, забезпечення виконання поліцейських функцій, боротьба з економічною та організованою злочинністю, тероризмом. Підрозділи поліції країн світу мають власну символіку, нормативно-правову базу, однострій, відомчу фалеристику, церемоніальні звичаї, а найголовніше власну історію розвитку і становлення реформування власних підрозділів. Чимало пам’ятних монет було випущено на честь підрозділів поліції держав світу. Зокрема монети випустили такі країни: Австралія, Україна, Єгипет та Італія.