ВПЛИВ ДОДАВАННЯ ДО КОМБІКОРМІВ ДРІЖДЖОВОГО ЕКСТРАКТУ (SACCHAROMYCES CEREVISIAE) НА СПОЖИВАННЯ ВОДИ МОЛОДНЯКОМ ПЕРЕПЕЛІВ - Пітера , Владислав; Отченашко , Володимир (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Екстракт дріжджів – альтернативне джерело білку та перспективний стимулятор росту тварин мікробного походження. Він містить у своєму складі близько 34-48% білку (у сухій речовині) і відносно велику концентрацію незамінних амінокислот [2]. Дріжджовий екстракт також має високу концентрацію глутамінової кислоти (близько 5 % в сухій речовині) [1]. Таким чином, через значну кількість такого підсилювача смаку, як глутамінова кислота, наявного в екстракті, а також широкого спектру інших азотистих сполук, споживання корму птицею може змінитися, а відповідно з ним і води, що й послугувало метою нашого експерименту.