УТИЛІЗАЦІЯ МЕДИЧНИХ ШПРИЦІВ — ЗАПОРУКА ЗДОРОВОГО СУСПІЛЬСТВА - Братушка , Дарина; Єрохова , Ганна; Мокрякова , Марина (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Актуальність. Шприци – невід’ємна складова багатьох життєво важливих процедур як у медичних закладах, так і в домашніх умовах при захворюваннях, які потребують введення лікарського препарату. Неправильна їх утилізація може сприяти вторинній передачі хвороби внаслідок поширення інфекції серед збирачів сміття та населення загалом. За даними ВООЗ на 2017 рік в результаті неправильної практики ін’єкції зафіксовано 21 млн випадків зараження вірусом гепатиту В, 2 млн випадків зараження вірусом гепатиту С та 26 млн випадків інфікування вірусом імунодефіциту.