ПОСЛІДОВНІСТЬ ОЦІНЮВАННЯ ПОТЕНЦІАЛУ ПОЗИКОВОГО ФІНАНСУВАННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Ємельянов , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2022)
Впродовж останніх років для багатьох підприємств України були характерними низькі обсяги одержуваних фінансових результатів діяльності, що закономірно зумовлювало перебування низки таких підприємств у стані фінансової кризи [1–4]. Це викликало потребу в реалізації на таких підприємствах інструментарію антикризового фінансового управління [5–7] та у поліпшенні процесів утворення їхнього фінансового потенціалу [8–13], зокрема завдяки вдосконаленню управління позиковим фінансуванням та іншими способами отримання суб’єктами підприємництва необхідних ним фінансових ресурсів [14, 15]. Проте при цьому необхідно враховувати чинник ризику, який, зокрема, визначається наявною структурою джерел фінансування операційної та інвестиційної діяльності підприємств [16–20]. Своєю чергою, на рівень індикаторів такої структури суттєвий вплив справляє обсяг позикового капіталу компаній, від якого безпосередньо залежить рівень фінансової стійкості підприємств [21–25].