ЛАТИНСЬКА АНАТОМІЧНА, КЛІНІЧНА ТЕРМІНОЛОГІЯ В ВЕТЕРИНАРНІЙ МЕДИЦИНИ - Плюта , Лариса (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
В статті було розглянуто значення вивчення здобувачами освіти факультету ветеринарної медицини основ латинської мови та термінології, для набуття практичних умінь та навичок використання ними фахової латинської термінології у навчальній, науковій та виробничій діяльності. Латинська мова має і велике загальноосвітнє значення, так як допомагає краще і глибше аналізувати українську мову, в яку перейшло багато латинського коріння, створивши ряд нових слів. Сучасна медична термінологія це потужна система систем, вся сукупність медичних і парамедичних термінів, якої досягає декількох сотень тисяч, оновлюється та поповнюється в залежності від потреб сьогодення.