2(4)-ГІДРАЗИНОХІНОЛІНИ ЯК ПОТЕНЦІЙНІ АНТИБАКТЕРІАЛЬНІ ПРЕПАРАТИ - Романенко , Яніна; Козир , Анна; Година , Діана; Ковалішин , Василь; Метелиця , Лариса; Бражко , Олександр (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
За останні роки спостерігається значний ріст інфекційних захворювань за рахунок внутрішньолікарняних бактеріальних штамів різного типу, через формування їх резистентності до певних типів протимікробних препаратів. Спектр хімічних сполук які відносяться до протимікробних засобів досить широкий і налічує більше 200 найменувань. Їх кількість постійно збільшується, але недоліками цих сполук являються токсичні та алергічні прояви, а також, зниження терапевтичного ефекту, що веде до розповсюдження антибіотико-резистентних штамів.