ПІДВАЛИНИ ВХОДЖЕННЯ В РЕАЛІЗАЦІЮ СТРАТЕГІЇ ВІДРОДЖЕННЯ І РОЗВИТКУ - Шедяков , Володимир (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Стратегічне мислення передбачає розуміння, передбачення та конструктивну дію на основі сприйняття логіки історії. Звичайно, втягування в протистояння може стати фатальним; нині набагато складніше йде відновлення, причому не тільки демографічне. Втім, ситуація катарсису дає суспільству навіть буферної зони шанс на перехід від неухильного гниття, що прискорювалося, через історично миттєвий злам до одужання и оновлення зі сталим підйомом і розвитком. Причому – на більш адекватних новим умовам підвалинах. Пропонований постглобалізмом (як організаційно-управлінськими розумінням та конструктивною діяльністю) варіант стратегій пов'язаний зі стимулюванням бажаних змін, насамперед, шляхом концентрації ресурсів у точках розвитку (зокрема, науково-освітньо-виробничих кластерах) та створення сприятливого до змін середовища: техніко-технологічного, політико-економічного, соціокультурного [1-3]. Підтримання економічного суверенітету як політико-економічного забезпечення можливості самостійно приймати рішення пріоритетне вимагає адекватності постглобальним тенденціям у посиленні структуроутворюючої ролі інтелектомісткої економіки та морального суспільства.