КОГНІТИВНО-ПОВЕДІНКОВА ТЕРАПІЯ ШИЗОФРЕНІЇ - Черняк , Анастасія (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
У цьому огляді детально описано теоретичні основи, методи та емпіричну підтримку КПТ при шизофренії. Було пояснено сумісність між КПТ при шизофренії та практикою соціальної роботи. За допомогою мета-аналізів існує емпіричне обґрунтування використання КПТ у лікуванні шизофренії, хоча питання, що стосуються зовнішньої валідності, потребують подальшого дослідження. КПТ при шизофренії відповідає місії та стандартам лікувального втручання. Когнітивно-поведінкова терапія шизофренії може бути доповнена перспективою соціальної роботи. Соціальні працівники, як і психологи мають необхідні навички для використання соціальної політики для підвищення доступності когнітивно-поведінкових втручань для пацієнтів із шизофренією.