ВПЛИВ РАДІАЦІЙНИХ ЧИННИКІВ НА ЗДОРОВ’Я ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСКОЇ АВАРІЇ - Старусева , Вікторія; Морока , Ростислав; Коробчанський , Володимир (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Актуальність. Розвиток радіологічної гігієни та розробка методів профілактики радіаційних уражень є важливою складовою забезпечення населення захистом від патогенного впливу іонізуючого випромінювання. Це є актуальним зараз, так як ми навіть сьогодні відчуваємо вплив катастрофи на Чорнобильській АЕС і маємо бути підготовленими до нової загрози. Тому для оцінки всіх можливих ситуацій треба розуміти можливий вплив випромінювання на здоров’я населення.