БАЛЕТНЕ МИСТЕЦТВО УКРАЇНИ: ТВОРЧИЙ ТА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИЙ ДОРОБОК НАРОДНОГО АРТИСТА УКРАЇНИ ПРОФЕСОРА ОЛЕГА ПЕТРИКА - Сальникова , Златослава; Дем’янчук , Андрій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
У статті висвітлено творчий та науково-педагогічний доробок провідного соліста балету Львівського Національного Академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, народного артиста України, кандидата мистецтвознавства, професора Олега Петрика. На основі наявних даних, публікацій, спогадів, здійснено спробу внести додаткові штрихи до творчого портрету відомого львівського балетмейстера, вченого-науковця та педагога. Для представлення цілісного образу відомого балетмейстера, вченого та педагога у публікації подано перелік вистав кінця ХХ – початку ХХІ століття у яких Маестро виконував основну роль а також науково-педагогічний доробок втілений на кафедрі режисури та хореографії факультету культури і мистецтв Львівського національного університету Імені Івана Франка. У творчому доробку відомого львівського Маєстро значна кількість провідних партій виконаних у хореографічних постановках на сценах театрів України та світу.