БУХГАЛТЕРСЬКІ ДИСЦИПЛІНИ В НАВЧАЛЬНИХ ПРОГРАМАХ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХІХ - ПЕРШІЙ ПОЛОВИНІ ХХ СТ. - Лемішовська , Олеся (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
У цьому тезисному викладі представлено короткий історичний екскурс вивчення навчальних дисциплін з бухгалтерської сфери у навчальних закладах, які були попередниками сучасної Львівської політехніки. Пропонована розвідка розкриває історичний досвід введення бухгалтерських навчальних предметів у програми різних напрямків фахової підготовки спеціалістів (технічних і господарських напрямків). Період формування економічної освіти на західноукраїнських землях в часи Австро-Угорщини та ІІ Речі Посполитої (Польщі) вимагає особливої уваги українських учених, позаяк «способи організації навчання, що практикувалися в цей період, формувалися під впливом позитивних здобутків європейської педагогіки» [1]; «дослідження й узагальнення історичних фактів про викладання бухгалтерського обліку є важливою базою для структуризації розвитку обліково-аналітичних наук в Україні» [2].