КОНСТИТУЦІЙНЕ ТА МУНІЦИПАЛЬНЕ ПРАВО ДЕРЖАВИ: АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ВЗАЄМОВІДНОШЕННЯ І ВЗАЄМОДІЇ - Баймуратов , Михайло; Кофман , Борис (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Розвиток і суттєве підвищення ролі і значення конституційного права (далі – КП) національних держав в умовах становлення і розвитку демократичної правової державності, а також глобалізації, особливо її правової форми – правової глобалізації наприкінці ХХ ст. напряму пов’язане з втіленням конституційно-правових інститутів ринкової економіки, політичного плюралізму, прав людини, формування і реалізації феноменології публічної влади, демократичного виборчого процесу її регулярного оновлення, місцевого самоврядування тощо (демократизація суспільного, державного і міжнародного життя, внутрішньодержавна і міжнародна їх легалізація і легітимація).