АНАЛІЗ ЕНЕРГОВИТРАТНОСТІ ТА ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ВІТЧИЗНЯНИХ СИСТЕМ МАГІСТАРЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ НАФТИ І НАФТОПРОДУКТІВ - Бортняк , Олена; Березняк , Андрій (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Реалізація ефективної енергетичної політики є одним з пріоритетних завдань будь якої країни, що прагне до сталого розвитку та економічного зростання. Ключовими компонентами створення надійного фундаменту для досягнення успіху у даному напрямку є енергетична безпека, енергозбереження та енергоефективність. Значний потенціал енергозбереження країни зосереджений власне у енергетичному секторі, потужною ланкою якого є зокрема система магістрального транспорту первинних енергетичних ресурсів.