ІНТЕГРАТИВНИЙ ПІДХІД У КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ СУЧАСНОГО УКРАЇНОЗНАВСТВА - Воропаєва , Тетяна; Авер’янова , Ніна; Бойко , Світлана (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
У статті аналізується специфіка використання інтегративного підходу в контексті розвитку сучасного українознавства. Інтегративний підхід став методологічною основою багатьох досліджень, присвячених специфіці процесу становлення й розвитку української модерної нації європейського типу, процесу трансформації колективної ідентичності громадян України, особливостям формування українознавчої компетентності як ключового чинника подолання деструктивних наслідків інформаційної війни проти України тощо.