ВПЛИВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО ЛІДЕРСТВА НА УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЯМИ - Кривов’язюк , Ігор (Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ», 2023)
Лідерство постійно розглядалось як надихаючий і стимулюючий фактор, який впливає на різні аспекти підприємництва. Проте, видозміна підприємництва під тиском факторів інноваційності, інформатизації середовища та потреби соціалізації відносин підприємців і суспільства призвела до необхідності нового розуміння позицій лідерства [5]. До того ж, в умовах постійних загроз виникнення та поширення криз, й зокрема, пандемії Covid-19, близько 3/4 опитаних керівників погодилися, що криза створює значні нові можливості для зростання, проте лише 1/5 з них готова їх використовувати, впроваджуючи інновації [2]. Відтак, перед сучасними лідерами постає необхідність вибору подальшої підтримки зростання на основі інновацій у короткостроковій перспективі, що може мати тривалі наслідки для здатності їхніх компаній розвиватися в майбутньому.